ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

14η Σεπτεμβρίου

Η εκκλησία θα είναι ανοιχτή από της 10π.μ-6μ.μ για την Ride-Stride ποδηλατική εκδήλωση.

Επίσης θα εορταστεί η 11η χρονιά λειτουργείας της και η Ύψωσις Του Τιμίου Σταυρού.


8η Σεπτεμβρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Σας ανακοινώνουμε ότι η ετήσια γενική συνελε
ύση της Ελληνικής Κοινότητας του Milton Keynes και γειτονικών περιοχών θα γίνει στην εκκλησία μας στο London Road, Stony Stratford, Milton Keynes, την Κυριακή στις 8 Σεπτεμβρίου 2019 στις 12.30μ.μ για τους κάτωθεν λόγους:

1. Προσευχή.

2. Καταγραφή απόντων και παρόντων.

3. Έγκριση και υπογραφή των πρακτικών της προηγούμενης ΕΓΣ.

4. Λήψη της ετήσιας αναφοράς λογαριασμών για τη χρονική περίοδο που τελειώνει στις 30 Νοεμβρίου 2018.

5. Διορισμός της Tearle & Carver Ltd ως ανεξάρτητο εξεταστή των λογαριασμών μέχρι την αποπεράτωση της επόμενης
ετήσιας γενικής συνελεύσης.

6. Αναφορά των Διαχειριστών.

7. Άλλα θέματα:
α] Μελλοντικά σχέδια.
β] Διάφορα καθήκοντα.


Εκ μέρους των
Διαχειριστών
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η εκκλησία μας πιστεύουμε ότι είχε 4 τέσσερις σταυρούς, έναν σε κάθε γωνία της στέγης, παλιά όταν ήταν η εκκλησία της Παρθένου Μαρίας. Όταν έπαψε να είναι εκκλησία το 1968 (και Κοινοτικό Κέντρο το 1976), οι σταυροί αφαιρέθηκαν. 

 Όταν μετακομίσαμε εμείς το 2009 και επανακαταστήσαμε την εκκλησιαστική μορφή του κτηρίου ως ‘Αγιος Αμβρόσιος κ Άγιος Στυλιανός και καθώς κάναμε εσωτερικές επισκευές, ζήσαμε ένα μικρό θαύμα. Ελάχιστες μέρες μετά την μετακόμιση, η γειτόνισσά μας βρήκε ένα σταυρό θαμμένο καθώς σκάλιζε στον κήπο της. Ήταν ένας από τους μικρότερους σταυρούς της ανατολικής γωνίας. Σοκαριστήκαμε όλοι και χαρήκαμε. 

 Ο σταυρός συντηρήθηκε, αφού πέρασε τουλάχιστον 41 χρόνια θαμμένος, και τοποθετήθηκε σε ένα από τα περβάζια στο εσωτερικό της εκκλησίας, ελπίζοντας ότι κάποια μέρα θα τον  επανατοποθετούσαμε πάνω στην στέγη. Πιο επείγοντα θέματα μας απασχόλησαν όπως η αγορά της κοινοτικής αίθουσας και οι επισκευές της. Ο σταυρός εξακολουθούσε να περιμένει τη σειρά του στην λίστα των προτεραιοτήτων. Υπήρχε κάποια πίεση από ενορίτες ώστε να επισπευτεί η τοποθέτηση του σταυρού και να ανέβει στην λίστα των προτεραιοτήτων. Άλλωστε, ο σταυρός είναι ένα από τα βασικά στοιχεία μιας χριστιανικής εκκλησίας.  Ένα υπέροχο ζευγάρι ενοριτών προσφέρθηκε να καλύψει το κόστος της τοποθέτησης και θεωρητικά, το τελευταίο εμπόδιο αφαιρέθηκε. Ή έτσι τουλάχιστον νομίσαμε. 

 Ζητήσαμε άδεια για την τοποθέτηση από το Κοινοτικό Συμβούλιο (αυτό ήταν εύκολο) και εν συνεχεία ψάξαμε να βρούμε ποιος θα αναλάβει το έργο. Σκεφτήκαμε μάλιστα να το κάνουμε μόνοι μας. Πόσο δύσκολο μπορούσε να ήταν; Πολύ δυσκολότερο από ότι νομίζαμε. Χρειαζόταν ανυψωτικό μηχάνημα το οποίο θα ήταν αρκετά ψηλό. Αρκετά ψηλό σημαίνει αρκετά φαρδύ. Αυτό είχε επιπτώσεις στην ασφάλεια του εγχειρήματος, υπήρχαν καλώδια, πιθανό κλείσιμο του δρόμου και του πεζοδρομίου, σχετικές άδειες κλπ. Και πάλι η τοποθέτηση του σταυρού μπήκε στη λίστα των «πολύ δύσκολων προς το παρόν». 

 Μέχρι που ξαφνικά σχεδόν και κατά την διάρκεια συζητήσεων για εργασίες στην πίσω οροφή με την Πρόεδρό μας κα. Beales, ο κύριος Nicholas Fuller της γνωστής φήμης Thomas Betts & Co. έκανε το «πολύ δύσκολο» πολύ εύκολο! Χωρίς πολλά πολλά και με τη γνωστή τους ειδίκευση και αγάπη για οτιδήποτε ιστορικό, τοποθέτησαν τον σταυρό μας ψηλά στον ουρανό του Stony Stratford. Εμείς που τον είδαμε ξαφνικά για πρώτη φορά συγκινηθήκαμε πολύ. Δεν σταματάγαμε να κοιτάμε πάνω! Είμαστε πλέον ολοκληρωμένοι.

 Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους δωρητές που κάλυψαν το κόστος και στον κο. Fuller που το έκανε να φανεί τόσο εύκολο.

Comments