ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011

posted 24 Sep 2010, 02:59 by Dimitris Christoulakis   [ updated 8 Oct 2011, 13:58 ]
Αγαπητοί μας μαθητές, γονείς και κηδεμόνες,  

Καλως ήλθατε στην νέα σχολική χρονιά του Ελληνικού Σχολείου του Μίλτον Κινς. Ελπίζουμε να περάσατε ένα ευχάριστο καλοκαίρι. 

Η οργάνωση της σχολικής χρονιάς που άρχισε, ήταν μιά αρκετά επίπονη και αγχώδης προσπάθεια. Όπως ήδη γνωρίζεται, η Ελληνική Κυβέρνηση έπαψε να μας παρέχει δασκάλους και ελλάτωσε δραστικά τον αριθμό των δασκάλων που αποστέλλονται στο εξωτερικό, μέσα στο πρόγραμμα οικονομικών περικοπών και λιτότητας. Ευτυχώς, η Κυπριακή Κυβέρνηση συνεχίζει να βοηθά (μέχρι ενός σημείου) την προσπάθεια των Παροικιακών Σχολείων και την ευχαριστούμε όλοι θερμά γι'αυτό. Μετά από πολλές προσπάθειες λοιπόν, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τους τρείς δασκάλους που χρειαζόμαστε για να συνεχίσει η επιτυχημένη προσπάθεια του σχολείου μας. 

Καλωσορίζουμε για δεύτερη χρονιά, την δεσποινίδα Ελεονόρα Ζερβού, η οποία θα συνεχίσει να διδάσκει στο τμήμα των πιό μικρών παιδιών και στο τμήμα αρχαρίων των ενηλίκων. 
 
Είμαστε πολύ χαρούμενοι επίσης που καλωσορίζουμε άλλους δύο δασκάλους, τον κύριο Ηλία Κανετούνη και την κυρία Νεκταρία Χάλαρη. Ο κος Κανετούνης θα διδάσκει στα τμήματα GCSE και ΑS, και η κα. Χάλαρη θα διδάσκει στην δεύτερη τάξη παιδιών και στην ανώτερη τάξη ενηλίκων. Ελπίζουμε να τους υποδεχτείτε με ζεστασία και όλη μαζί τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους. 

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η Κυπριακή Κυβέρνηση ανέλαβε τη μισθοδοσία των δύο δασκάλων, και η Κοινότητά μας ανέλαβε τη μισθοδοσία του τρίτου, επιπλέον των ήδη υπαρχόντων τρεχούμενων εξόδων του σχολείου (θέρμανση, ηλεκτρισμό, συντήρηση κ.ά). Όπως είναι εύκολο να καταλάβει κανείς, αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στον προυπολογισμό του ταμείου της Κοινότητάς μας, που όμως μέχρι στιγμής μπορούμε να ανταποκριθούμε. Η κατάσταση θα επανεξεταστεί σε λίγο καιρό και θα σας κρατήσουμε ενήμερους. 
 
Μία ακόμα αλλαγή στη φετεινή χρονιά, είναι η προσπάθειά μας για σωστή χρήση του χρόνου του σχολείου. Έχουμε τονίσει επανηλλημένα την σπουδαιότητα ακόμε και ενός λεπτού της ώρας, μιάς και οι ώρες διδασκαλίας κάθε βδομάδα είναι λίγες. Με γνώμονα αυτήν την σπουδαιότητα και μετά από συζήτηση με πολλούς γονείς, τα μαθήματα θα αρχίζουν στις 5 ακριβώς! Οι δάσκαλοι θα είναι στίς θέσεις τους νωρίτερα από τις 5, δεν θα υπάρχει διάλλειμα, και τα παιδιά θα τελειώνουν στις 6μιση, με ένα τέταρτο επιπλέον που θα μπορούν να παίζουν ή να συναναστρέφονται με τους φίλους τους. Δεν παραβλέπουμε την σπουδαιότητα του να αναπτύσουν τα παιδιά τις φιλίες τους την ώρα του διαλλέιμματος, όμως το 15λεπτο διάλλειμμα είχε εξελιχθεί σε μεγάλη σπατάλη χρόνου (μιάς που πάντα ξεπερνούσε το 15λεπτο) και αποσυγκέντρωνε τα παιδιά από το μάθημα.

Ημερομηνίες Λειτουργίας Σχολείου:

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011: Πέμπτη 15/09/11 εώς Πέμπτη 20/09/11
                              Πέμπτη 3/11/11 εώς Πέμπτη 15/12/11
                              (3/11/11, σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. 15/12/11, χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή) 

ΑΝΟΙΞΗ 2012:         Πέμπτη  5/01/12 εώς Πέμπτη 9/02/12
                              Πέμπτη 23/02/12 εώς Πέμπτη 29/03/12
                              (29/03/12, σχολική γιορτή για την 25η Μαρτίου)

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012:    Πέμπτη 19/04/12 εώς Πέμπτη 31/05/12
                               Πέμπτη 14/06/12 εώς Πέμπτη 19/07/12
                               (19/07/12, σχολική γιορτή για τη λήξη της χρονιάς και απονομή ενδεικτικών) 
 
Επιτρέψτε μας να υπενθυμίσουμε μερικούς κανόνες σχετικά με την λειτουργία του σχολείου, για τους μαθητές και τους γονείς. 


· Μην ξεχνάτε ότι το κτήριο του σχολείου είναι ένας Ιερός Ναός. Τρέξιμο και σκαρφάλωμα δεν επιτρέπονται. Τα μέλη της επιτροπής θα κάνουν το πάν για να εφαρμόσουν αυτόν τον κανονισμό. Βοηθήστε μας με το να συνετίζετε τα παιδιά σας όταν είσαστε παρόντες. 

· Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, αφαιρέσαμε σημαντικό αριθμό από τσίχλες και καραμέλες που ήταν κολλημένες στο πάτωμα και στα έπιπλα. Παρακαλούμε μήν δίνετε στα παιδιά σας τέτοιου είδους λιχουδιές όταν είναι στο σχολείο. 

. Η κα Χίλλαρυ Τζάλλα, είναι υπέυθυνη για την συγκέντρωση των δωρεών για το σχολείο. Οι επιταγές πρέπει να εκδίδονται στο όνομα της Κοινότητας:  "GOCMK". 

· Υπάρχουν αρκετά καθίσματα διαθέσιμα, ώστε να μήν χρειάζεται τα παιδιά να ανεβαίνουν και να κάθονται στα τραπέζια. Επίσης, να μήν ανεβαίνουν και να στέκονται όρθια στα τραπέζια και στίς καρέκλες. 

· Τα παιδιά όλων των ηλικιών απαγορεύεται ρητώς αν εισέρχονται στην κουζίνα, ακόμα και αν υπάρχει συννένεση του γονέα ή κηδεμόνα.  

· Ο χρόνος των μαθημάτων είναι λίγος και εξ’αυτού υπερπολύτιμος. Οι δάσκαλοι δεν θα πρέπει να καθυστερούν να μπαίνουν στις τάξεις. Υπάρχει αρκετός χρόνος αν θέλετε να μιλήσετε μαζί τους κατ’ιδίαν, χωρίς να μειώνεται ο χρόνος μαθήματος. Αφήστε τους να μπούν στις τάξεις στην ώρα τους και αν θέλετε, μπορείτε να τους μιλήσετε από τις 6μιση μέχρι τις 7, όπου αρχίζουν το μάθημα ενηλίκων. 
Σύντομα θα οργανωθεί βραδυά ενημέρωσης των γονέων για την πρόοδο των παιδιών τους. 

· Οποιαδήποτε αντιδικία μεταξύ παιδιών, θα αντιμετωπίζεται από τους δασκάλους και μόνο. Οι γονείς και οι κηδεμόνες δεν θα πρέπει να επεμβαίνουν και να αναβαθμίζουν μία αντιδικία παιδιών σε αντιδικία μεγάλων. Ενημερώστε αμέσως τον δάσκαλο ή την δασκάλα. Εάν έχετε κάποιο παράπονο ή διαφωνία με άλλο γονέα, ενημερώστε το συντομότερο δυνατό ένα μέλος της επιτροπής, ώστε να μπορέσουμε πολιτισμένα να ξεκαθαρίσουμε κάθε παρεξήγηση χωρίς προσωπικές πικρίες και εντάσεις. 

· Τέλος, ώς γνωστόν ελπίζουμε, φαγητό θα καταναλώνεται μόνο στον χώρο του καφέ ή στο προαύλιο και ΟΧΙ στο χώρο του Ναού. Σκεφτείτε ότι κάποιος θα πρέπει να καθαρίσει αυτά που πέταξε κάτω το παιδί σας στο τέλος. Είναι προτιμότερο να έχει να καθαρίσει ένα μικρό χώρο, παρά ολόκληρο το Ναό! 

Σαν γενική υπενθύμιση, θα πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι τα πάντα σχετικά με το σχολείο στηρίζονται στην εργασία εθελοντών και του προσωπικού τους χρόνου, που δεν είναι λιγότερο πολύτιμος από κανενός άλλου. Εάν μπορείτε να μας βοηθήσετε θα ήταν υπέροχο, γι’αυτό ενημερώστε μας. Εάν δεν μπορείτε να βοηθήσετε  άμεσα, βοηθήστε έμμεσα μειώνοντας τον κόπο των εθελοντών, με το να ακολουθείτε πιστά αυτούς τους απλούς κανόνες, και εσείς και τα παιδιά. Το σχολείο και ότι βρίσκεται σε αυτό ανήκει σε όλους ανεξαιρέτως. Κανείς δεν είναι «πελάτης» σε αυτό το σχολείο. 

Και πάλι σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε ολόθερμα...καλή σχολική χρονία!
Από την Επιτροπή. 

Πρόεδρος Σχολείου: Καθ. Περικλής Πηλείδης

Η Επιτροπή:        Κα. Νίκη Beales, Πρόεδρος
                          Κος Συμεών Αθανασίου 
                          Kα. Αγγελική Μπίνιου-Δημοπούλου
                          Κα. Χριστίνα Ρίτσαρντς
                          Κος. Χρήστος Τζάλλας
                          Κα.  Άννα Άνθη (Συντονιστής Σχολείου)
                          Καθ. Περικλής Πηλείδης (Πρόεδρος Σχολείου)
                          Κα. Αθηνά Τρακόσα
                          Κος. Δημήτρης Χριστουλάκης (Συντονιστής Σχολείου 0787 6031307)

Comments